Vecka 22 och 23

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 22 och 23

Veckorna springer iväg nu och det vackra vädret gör inte att det går långsammare. Vi är ute så mycket det bara går, går in endast för lunch o vila när solen är som starkast.
Vi har avslutat våra utegrupper. Språkgruppen har haft fokus på våra namn och begynnelsebokstav samt rim de senaste tillfällena. Som vanligt går mycket av tiden till att få barnen att lyssna och lära sig att vänta på sin tur. Men det är precis så det ska vara bland de yngre. 😃 
Mattegruppen jobbade med geometriska former, vi letade olika geometriska former i lekparken. Vi fokuserade på de ”vanliga” kvadrat, rektangel, cirkel och triangel, men när vi letade figurer i parken visade det sig att några barn även kunde romb och hexagon som de visade sina kompisar. 

Vi har under veckan haft kalas för två barn som fyllt tre och fem år. De valde maten till lunch varsin dag. De valde kalaslekar och såklart har vi sjungit, vi fick bara sjunga för ett av barnen, men hurra för båda. Grattis till er! 

De barnen som efter sommaren går till skolan brukar vi ha avslutning för en kväll. I år åkte vi till Leos Lekland efter ett enat beslut från de blivande skolbarnen. Vi åt middag där och lekte tills de stängde. Vi hade så roligt tillsammans. Känns lyxigt för oss att få dela alla roliga stunder med barnen. 
Nu de sista veckorna innan ledigheten kommer vi fokusera på att slutföra det som några ev. Inte hunnit med, men sedan bara ha roligt tillsammans. Några barn börjar gå på ledighet redan nu i veckan och därefter går en efter en på sommarlov. 

Nu ser vi fram mot en rolig vecka tillsammans och så håller vi tummarna för bra väder på tisdag när vi ses och fikar tillsammans hos Hacer.