Vecka 18

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 18

Vilken underbar vecka vi har haft med det fina vädret! Vi hoppas att alla har haft möjlighet att njuta av solen. Kom ihåg att smörja in barnen med solkräm på morgonen; vi ser till att fylla på under dagen för att skydda dem under våra uteaktiviteter. Den här veckan har vi tagit oss an miljön genom att plocka skräp i Brunna. Det har varit både lärorikt och roligt att se barnens engagemang och förståelse för nedskräpning och sopsortering. Det är imponerande att höra deras tankar och frågor kring varför någon lämnar skräp i naturen. Vi fortsatte hemma med tema återvinning där barnen fick klippa och klistra olika bilder och placera i rätt tunna. De visar en fantastisk medvetenhet och ansvarskänsla!

Nu har vi varit på Brunnagården sista gången för den här terminen. Vi ägnade den gången till att upprepa barnens favoriter När vädret blir bättre kan vi göra samma saker ute som vi gör därinne. Vi har också varit kreativa och experimenterat med olika målningstekniker. Barnen målade valborgseldar och använde pinnar och gafflar för att skapa intressanta effekter i sina konstverk. En rolig kommentar uppstod när ett barn skämtsamt undrade om vi skulle äta färgen!

Veckans stora äventyr var Bamseloppet, där barnen deltog i en spännande hinderbana. Det var fantastiskt att se alla barnen engagera sig och stötta varandra, även när olyckor hände. Dagen avslutades med en tipspromenad om nedskräpning, och självklart en hel del lek och skoj. Tack för en fantastisk vecka, och vi ser fram emot fler spännande aktiviteter tillsammans med barnen. Ingen blogg nästa vecka. Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Normer och värden

”Förmåga att upptäcka, reflektera över och ta ställning till etiska dilemman och livsfrågor i vardagen”

Normer och värden

”Växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället”

Hälsa / Motorik

”Motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande”

Språk

”Ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften”

Naturvetenskap

”Förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra”

Naturvetenskap

”Förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling”

Omsorg, utveckling och lärande

”Får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper”

Omsorg, utveckling och lärande

”Får förutsättningar för att utvecklas, leka och lära och samtidigt stimuleras att använda hela sin förmåga”

Omsorg, utveckling och lärande

”Erbjuds en god omsorg med balans mellan aktivitet och vila”