December

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

December

Sista bloggen för i år, de sista veckorna har gått helt galet fort. Vi har haft Nobel-firande; vi uppmärksammade barnen själva och olika talanger var och en har. Vi gjorde några experiment med färg, mjölk och diskmedel. Det blev väldigt läckra mönster. Vi provade också med vatten, karamellfärg, diskmedel, bikarbonat och glitter. Färgen rann över kanten på glaset och det blev en rolig bubbeleffekt. Som vanligt pratade vi om Alfred Nobel och vem han var, men helt ärligt var nog inte så många intresserade av det.

Jätteroligt att vi fick ett par veckor med snö! Vi har så klart passat på att åka i backen så mycket som möjligt och ett par dagar gick det att göra snögubbar o gummor också.

Visst var barnen duktiga på luciatåget!?! Så härligt att alla var på plats och att de sjöng så himla fint. Stort tack till Cecilia också, som ställde upp med pianospel. Och så roligt att så många kunde komma och titta. Vi känner oss alltid lite oartiga när man bara hinner prata med ett fåtal, men hoppas ni förstår.

Barnen har julpysslat dag ut och dag in. En del hinner göra massor, andra lägger ner stor vikt vid en eller två saker, båda lika rätt.

Nisse och Nissan har varit med oss även i år! Brev, uppdrag och bus! Och så pratar de med barnen också. Och skrattar och pruttar. Det sistnämnda roligast förstås.

Tomten kom på besök i skogen. Vi gick en liten tipspromenad och svarade på frågor om julen. Tomten hade mycket att berätta och svarade på barnens frågor. Väl hemma åt vi jättegod julmat, vi tror att de flesta vågade prova det mesta utom sillen. Saffranskakan tyckte alla om, även om några mest slickade av frostingen och var nöjda sen. Vi spelade några tomtespel och lekte jullekar. Juldisco har vi hunnit med, det är något som bokstavligen håller på tills melodifestivalen tar över i februari.

Vi vill tacka för mycket gott samarbete som vanligt och önska er alla en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!