Oktober

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Oktober

Nu har vi hunnit titta närmare på skelettet. Vi har kollat hur många skelettdelar vi har och känt på det egna eller kompisens skelett. De konstaterade ganska snabbt att det är hårt. Vad beträffar färgen så fick vi olika förslag; vitt, grått, lila och svart. Barnen har målat och gjort egna skelett med hjälp av bl.a. bomullstops. De äldre har lärt sig en del om ryggraden och de hittade på en egen dans som visade hur det kunde se ut om vi inte hade en ryggrad. På höstfesten serverade vi kycklingvingar och vi kände på det och tog bort köttet så vi kunde studera skelettet på nära håll.

På tal om höstfesten så blev den väldigt lyckad, vi var först i tarantellaskogen och stora lekparken. Vi lekte lekar, hade tipspromenad och dans. Väl hemma åt vi monsterburgare, hade spökjakt i mörkret och lek med ballonger. Alla fick ta hem sitt spök-skapande de gjort tidigare i veckan.

Våra utegrupper har vi skrivit om i Tyra, här lägger vi till ytterligare bilder. Språkgruppen har riktat in sig på begynnelsebokstäver, namn, rim och ljud. Naturgruppen har haft tema hösten och alla förändringar som sker i den. Matematikgruppen har haft fokus på mängd, sortering, geometriska former och mönster.

Vi har kommit iväg på en HLR- och första hjälpen utbildning. En livsviktig utbildning för oss.