Vecka 15

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 15

Vi ska börja publicera bloggen här på hemsidan varje vecka igen, istället för månadsvis. Vi har ju vår blogg på appen Tyra också men många utifrån vill gärna se bloggen veckovis.

Förra veckan använde vi vinteroveraller och i måndags var det sol och 17 grader, sedan har vi haft alla väder däremellan under veckan. Så vi förstår verkligen om ni haft svårt att avgöra vad barnen behöver för kläder. Men det har löst sig väldigt bra tycker vi.

På Brunnagården hade vi samling i vanlig ordning och denna gång fick ett barn stå i mitten av ringen och övriga barn skulle träffa den i mitten med en rullande boll. Alla vill inte vara i mitten och få all uppmärksamhet och det är helt ok så klart. Vi körde en lek där barnen skulle springa framåt vid grön färg, stanna vid rött, stampa på stället vid gult och backa vid blått. Vi gjorde det extra svårt också och bad dem hålla varandra i handen. Det blir en bra samarbetsövning då de måste ta hänsyn till varandras takt.

Vi hade en ”speldag” med de yngre och ett av uppdragen var att hålla koll på möss med olika färger så att inte katten skulle ta dem. Mössen var täckta under lock och barnen var otroligt bra på att komma ihåg vart de olika färgerna tog vägen. Vi var tvungna att vrida spelet ibland för att det skulle bli svårare. 😅

De äldsta barnen var på teaterföreställningen ”Strumpängeln” i veckan. En trumpen liten clown skall ta ner strumpor från klädstrecket alldeles själv och det är faktiskt mycket svårare än man kan tro. Men som tur är kommer hjälp från oväntat håll, en Strumpängel uppenbarar sig. Den ser inte alls ut som en ängel vid första anblick och verkar inte ens ha några vingar….. En mycket bra förställning som lockade till många skratt.

Vi har firat Loui som blivit fem år och Livia som blivit fyra. De valde ”hela havet stormar” som lek och det var en utmaning med 15 barn. Några ville bara ha en viss färg på sittplatsen och andra tyckte det var orättvist att de åkte ut. Så det blev många samtal kring vad det innebär att vara med i en lek och att det ibland måste vara skillnad på reglerna för en ettåring och en femåring. När det var avklarat kunde vi genomföra leken smärtfritt. 😊