Vecka 21

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 21

Så är vi redan inne i slutet av maj och vi undrar över vart tiden tar vägen. Vi har haft en vecka med riktigt varmt väder och vi uppskattar att ni hjälper oss att ta barnens vattenflaska fram och tillbaka. Det underlättar mycket för oss att inte behöva stå att fylla en massa flaskor på morgonen samt gör det så mycket lättare att hålla reda på vem som dricker ur vad. Det var svårt när vi hade muggarna ute, vi tycker oss också se att barnen får i sig mer vatten då de har sina egna flaskor lätttillgängliga.

I måndags firade vi familjedaghemmens dag. Vi knöt ihop säcken på vårt tema kroppen. Dels repeterade vi våra sinnen med bl.a. känslolådor, doftrör, ljudmemory m.m. Vi slutade också där vi började genom att vi ritade av en kompis på ett stort papper och sedan ritade dit kroppens inre organ. Vi förundrades över hur otroligt mycket våra barn minns från temat. Några av barnens kommentarer när vi ritade dit organen: – Där ska hjärtat vara, hjärtat dunkar runt blodet genom hela kroppen. -Hjärnan styr hela kroppen och hjälper oss hålla balansen. -Vi måste ha munnen, matstrupen och magsäcken för att kunna äta – och sen tarmarna också så maten kan komma in i kroppen, det viktigaste och sen bli bajs -Lungorna måste vi ha där, så vi får in luft annars dör vi. Det var bara några få av barnens kommentarer. Men vi förundras över hur mycket de lärt sig. Under dagen upprepade vi också favoritlekarna från Brunnagården. Inte svårt att komma fram till favoriterna, det var en enad grupp som kom fram till vilka lekar som varit allra roligast. Pizza i parken gjorde susen tyckte barnen. En helt fantastisk dag, precis som det ska vara.

Vi fortsätter med våra utegrupper. Mattegruppen jobbade med mönster och det var kul att se att resten av veckan fortsatte de göra mönster både inne och med naturmaterial ute.

Nu har vi fått vattkoppor även här i vår grupp. Det vanligaste är en inkubationstid på 14-16 dagar men kan också vara 10-20 dagar. Vattkoppor är som ni vet väldigt smittsamt, så vi gissar att fler snart får det.

Det ser ut som om vi får en varm vecka nästa vecka också. Glöm inte smörja barnen på morgonen så fyller vi på under dagen, så viktigt. En tunn tröja och tunna byxor är aldrig fel heller för barnens känsliga hy. Vi fyller på med solkräm under dagen. Ha en skön helg så ser vi fram emot nästa vecka.