Vecka 19-20

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 19-20

Så blev det sommar och vi välkomnar det fina vädret med öppna armar. Vi hänger ute så mycket vi kan men försöker ändå hålla oss inne under de timmar solen är som allra starkast. När vi var i Drömparken gjorde vi allt vi kunde för att hålla barnen i skuggan så mycket som möjligt och jagade på dem med solkrämen. Men kan ändå säga att vi upplevde att några barn blev röda. Glöm inte smörja barnen med solkräm innan ni lämnar. Vi fyller på under dagen.

På måndag när vi firar familjedaghemmens dag tänkte vi vara i Nyckelbergsparken. Om ni har möjlighet får barnen gärna ha tunna långärmade tröjor på sig en sån dag för att skydda huden. Dåligt med skugga där. Vi vill verkligen tacka er för att ni gjorde det möjligt för oss att komma iväg till Drömparken i torsdags. Vi vet med oss att det blev väldigt spontant när vi frågar dagen innan, men det passade så bra, så vi tänkte att vi gör en chansning och går det så går det annars håller vi oss i närheten. Och vi fick precis ihop det Tack! Vi hade en fantastisk dag, och vi känner att barnen tycker det är spännande att få utforska andra platser tillsammans.

Våra blivande skolbarn har nu i veckan varit på sitt andra skolbesök. De har nu fått träffa sin blivande lärare och sina blivande klasskamrater. Vi är så stolta och glada för de barn som ska få ta nästa stora kliv i livet. Det är stort att få börja skolan. Men det är verkligen med blandade känslor vi släpper de till vidare, för de kommer alla vara så saknade.

Utegrupperna fortsätter vi med och även den här veckan har vi haft språkgrupp och mattegrupp. Mattegruppen jobbade med likheter och skillnader. Vi sorterade barnen namn efter begynnelsebokstav och antal bokstäver, vi sorterade knappar efter färg och form vi samlade också in och tittade på likheter och skillnader på saker från naturen. I språkgruppen tittade vi närmare på sammansatta ord. Det gick jättebra, även de yngsta fattade galoppen på en gång. Sen hade vi en övning där barnen skulle dansa och ta ett instrument. Man skulle också säga namnet på instrumentet. Inte helt lätt att komma ihåg ord som bjällra eller kastanjett. Men maraccas och triangel var enklare.

Till på måndag skulle vi önska att barnen har med sig en namnad vattenflaska som de kan dricka ur under dagen. Den kan sen åka med i väskan resten av terminen. Ni kan fylla på den varje morgon. Det är lättare för barnen att hitta sin egen flaska om alla är olika. Ha en trevlig solig helg! ….