Vecka 16

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 16

Vi har haft en spännande vecka här med fokus på vårt årliga blåljustema. Det är viktigt för oss att barnen lär sig säkerhet och beredskap genom praktiska och engagerande aktiviteter. Att “gå vilse” är en nyttig övning: Som en del av vårt tema har barnen deltagit i vår traditionella aktivitet “hitta vilse”, där de lär sig vad de ska göra om de skulle gå vilse, vare sig det är i skogen eller på platser som köpcentrum, lekplatser eller liknande. Även om våra äldre barn börjar känna igen övningen, så inser vi betydelsen av repetition. Att regelbundet öva dessa scenarier gör dem mer förberedda på att hantera dessa situationer i verkliga livet.

Lärdomar om säkerhet: Under veckan har vi också tittat på filmer och läst böcker anpassade för barn om brand och första hjälpen, med material från bland annat MSB och SOS. Dessa resurser hjälper till att göra informationen både lättillgänglig och förståelig för barnen.

Brandövning: En mycket viktig del av vår säkerhetsutbildning är brandövningen vi genomförde. Vi simulerade en nödsituation där barnen övade på att snabbt lämna byggnaden utan att gömma sig. Det är oerhört viktigt att barnen lär sig att reagera korrekt om en verklig brand skulle inträffa.

Veckans höjdpunkt på Brunnagården: Veckans besök på Brunnagården var en höjdpunkt där barnen fick agera bilar i en rolig och lärorik trafikbana. De övade på att följa trafikregler under ledning av ett av barnen som agerade polis. Det var fantastiskt att se hur de samarbetade och hjälpte varandra.

De yngre fastnade i boken ”Den mycket hungriga larven” och vi matade larven med allt möjligt. Vid mellanmålet ville alla äta lika mycket som larven, eller snarare samma sak som larven. Dvs tårta, kakor o godis. Det verkade inte bekomma dem att larven faktiskt fick ont i magen efteråt. 😅

Inskolningsbesök på Brunnaskolan: Ett speciellt ögonblick var när våra blivande skolbarn besökte Brunnaskolan för första gången. Det är med blandade känslor vi ser dem växa upp och flytta vidare till nya äventyr. Vi är stolta över våra fantastiska barn och ser fram emot att följa deras fortsatta resa.

Nästa vecka ser vi fram emot att delta i barmseloppet och starta våra utegrupper, vilket kommer ge barnen ännu fler möjligheter till lärande och lek i friska luften. Vi ser fram emot ännu en lärorik vecka!