Maten är till mycket stor del ekologisk och vi serverar självklart många olika grönsaker att välja på till varje måltid. Vi serverar ENBART svenskt kött. Vi förbereder maten på morgonen och barnen är delaktiga i detta. De får t ex. skära grönsaker, skala potatis, duka, välja lunch-ramsa eller röra i grytan. Om vi ska ha med oss maten till skogen får de hjälpa till med packningen. Ofta är det barnen som påminner oss om saker vi glömt packa ner. Att äta tillsammans ute i skogen ökar gemenskapen i gruppen och vi märker att barnen får ökad aptit av att vara ute i skogen hela dagen.
Livsmedelsverket beskriver vikten av trivsamma måltidsstunder på denna sida, en mycket bra text, där det blir tydligt att bra måltider består av så mycket mer än bara god mat:
Vi håller så klart ner på socker så mycket det går och väljer t ex fil eller yoghurt med den minsta mängd socker i. Dock har vi inget totalt sockerförbud. Vi bakar t ex semlor tillsammans på fettisdagen eller dricker varm choklad ute i vinterskogen, men detta är undantagsfall. Vi tror helt enkelt inte på totalförbud. När vi har olika lekar eller liknande där det ingår ett pris, består priset nästan alltid av något icke ätbart. Allt för att inte göra nån stor sak av sötsaker och liknande.
Vecka: 37
FREDAG: Tomatsoppa och ugnspannkaka
Vecka: 38
MÅNDAG: Chili sin carne, gräddfil och ris
TISDAG: Falukorv i ugn med potatismos
ONSDAG: Lax i ugn med kall dillsås och potatis
TORSDAG: Tacos med klassiska tillbehör (födelsedagsönskemål)
FREDAG: Kycklinggratäng med pasta
Vecka: 39
MÅNDAG: Pasta med broccoli och ostsås
TISDAG: Köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis
ONSDAG: Tunnbrödsrulle med panerad fisk och potatismos
TORSDAG: Makaronilåda
FREDAG: Chicken nuggets, sötsur sås och ris
Vecka: 40
MÅNDAG: Het färs och vitkålspanna
TISDAG: Korv och potatisgryta
ONSDAG: Lunch hos Hacer efter fotograferingen
TORSDAG: Köttbullar och makaroner
FREDAG: Kassler med cilisås och ananas serveras med ris