Maten är till mycket stor del ekologisk och vi serverar självklart många olika grönsaker att välja på till varje måltid. Vi serverar ENBART svenskt kött. Vi förbereder maten på morgonen och barnen är delaktiga i detta. De får t ex. skära grönsaker, skala potatis, duka, välja lunch-ramsa eller röra i grytan. Om vi ska ha med oss maten till skogen får de hjälpa till med packningen. Ofta är det barnen som påminner oss om saker vi glömt packa ner. Att äta tillsammans ute i skogen ökar gemenskapen i gruppen och vi märker att barnen får ökad aptit av att vara ute i skogen hela dagen.
Livsmedelsverket beskriver vikten av trivsamma måltidsstunder på denna sida, en mycket bra text, där det blir tydligt att bra måltider består av så mycket mer än bara god mat:
Vi håller så klart ner på socker så mycket det går och väljer t ex fil eller yoghurt med den minsta mängd socker i. Dock har vi inget totalt sockerförbud. Vi bakar t ex semlor tillsammans på fettisdagen eller dricker varm choklad ute i vinterskogen, men detta är undantagsfall. Vi tror helt enkelt inte på totalförbud. När vi har olika lekar eller liknande där det ingår ett pris, består priset nästan alltid av något icke ätbart. Allt för att inte göra nån stor sak av sötsaker och liknande.
Vecka: 40
MÅNDAG: Chili sin carne, ris
TISDAG: Lasagne
ONSDAG: Laxsoppa med potatis, morötter och purjolök
TORSDAG: Tacopaj med kyckling
FREDAG: Korvstroganoff
Vecka: 39
MÅNDAG: Tomatsoppa med broccoli och mozzarella, toast
TISDAG: Senapskyckling med bacon o gräslök, pasta
ONSDAG: Krispig torsk i ugn med cornflakestäcke, potatis
TORSDAG: Spagetti & Köttfärssås med riven parmesanost
FREDAG: Kokt korv med potatismos och gurkmajonnäs
Vecka: 38
MÅNDAG: Halloumigryta meed broccoli och ris
TISDAG: Kycklinggratäng med pasta
ONSDAG: Lax i ugn, rostade rotfrukter
TORSDAG: Köttfärslimpa, potatis och gräddsås
FREDAG: Soppa och pannkaka, sylt, bär och grädde