Vecka 23

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 23

Intensiva veckor, varför blir vi lika förvånade varje maj/ juni? Samtidigt vill vi vara ute så mycket det bara går, nu när värmen äntligen är tillbaka.

Vi har varit på återvinningsstationen vid Brunnaskolan, det var flera månader sen vi var där. Barnen var som små snabb-arbetande myror, skräpet i fyra kassar försvann på fem minuter!

Vi åt lax med ät-pinnar häromdagen. Vilket tålamod de hade! Någon var hur världsvan som helst och hade rätt grepp om pinnarna men alla andra kämpade och provade utan att ge upp!

De som börjar skolan har haft övernattning hos oss, med restaurangbesök, skattjakt, film och lekar. De var vakna till 23…..😱 Roligt hade vi i alla fall!

Det var väldigt spännande med besöket på Catrines lantställe. En perfekt avslutning på vårt bi-projekt, att titta hur honungen blir till och att få smaka! Alla åt med god aptit. Vi fick lära oss ännu mer, bl.a. att ett bi lever endast i sex veckor, men drottningen kan bli upp till fem år, däremot under vintern, överlever bina hela årstiden, till dess att värmen kommer åter. i bikupan finns endast en drottning och då hon börjar bli gammal väljer bisamhället ut ett nytt ägg som ska bli drottning. Den larven matas då med drottninggele, blir mycket större än övriga bin och blir den nya drottningen som lever ca fem år. Det och mer nya kunskaper fick vi med oss.

Nästa vecka kommer läsårets sista blogg.