Vecka 21

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 21

Den här veckan har vi verkligen varit med om så mycket 😀. I måndags när vi kom ut till parken såg det ut som om det hade snöat och snöade. Aspfröna fascinerade verkligen alla barn. De yngsta tog upp stora sjok i händerna och blåste så att allt flög iväg.

I tisdags släppte vi ut våra fjärilar. Att få följa deras livscykel från larv till puppa till fjäril har varit spännande. Ingen av oss visste att när fjärilarna kom ut ur sina puppor var de alldeles grå, efter en stund släppte de röd färg och därefter blev vingarna mer o mer oranga. Barnen följde med spänning deras första flygtur och en av dem återvände strax därefter till maskrosorna intill oss. Vi valde att släppa ut dem i en park vi ofta går till då vi läst att fjärilarna oftast återkommer till den plats man släpper ut dem på.

Vi har också haft en SPA-dag hemma hos Hacer tillsammans med hennes barn och Marias barn (en dagmamma som arbetar vid Lillsjön). När vi dagen innan berättade för barnen om att vi skulle på SPA, utbrast alla Jaaa!!! När vi frågade om vi visste vad det var, hade de först ingen aning. Men kul att se de så glada så fort vi berättar om att vi ska göra något, tänker att det kanske beror på att när vi gör saker med barnen är det alltid roligt. 😉På “vårt SPA” fick barnen fotbad med bubblor, sedan massage (man fick välja själv vart man ville bli masserad och om man vill ha lite massageolja), den som väntade på sin tur väntade med gurka på ögonen. Efter massagen fick man varma stenar på ryggen, sist blev man bjuden på ett fat med frukt, ett litet salt kex samt citronvatten/gurkvatten. Det var fantastiskt att se barnen så avslappnade. Alla provade, även barnen som först var skeptiska och verkligen ALLA uttryckte att det var mysigt. Det var en supervarm dag som avslutades med ett svalkande regn  från trädgårdsslangen för den som ville.

Däremot på familjedaghemmens dag hade vi verkligen inte vädret på vår sida. Precis när vi kommit ut var det som om himlen öppnade sig och det regnade resten av dagen fram till dess att ni kom. Så våra planerade utelekar flyttade efter en stund in. Det gick bra det med och favorit-leken blev inte helt otippat Pie-Face-game, spelet där man får grädde i ansiktet om man förlorar. Trots vädret är vi så glada att ni alla kunde komma på eftermiddagen. Vi tycker det är viktigt med denna vi-känsla som skapas såna här dagar, barnen brukar prata om det långt efteråt.

Till sist vill vi påminna om att läsa bloggen varje vecka, gärna tillsammans med barnen. Här skriver vi ju också om det är något att komma ihåg inför nästa vecka. Det är omöjligt för att komma ihåg att muntligt påminna alla familjer inför varje vecka.

Den 3/6 avslutning för blivande skolbarn med kvällsaktivitet och övernattning.

Nästa blogg 5/6.