Vecka 15

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 15

Denna vecka har så klart handlat om påsken. Det var bara två barn här i trollbilsgruppen i måndags så de fick ansvara för brödbakning till påskbuffén. De gjorde de så gärna, de provade också att se hur mycket mjöl man kan slänga på golvet, innan Lotta säger att det räcker! 😂 Om någon undrar så var det ungefär en halv liter vi sopade upp efteråt…..Det hjälpte de gärna också till med.

I tisdags hade vi många söta påskkärringar och påskgubbar här. Vi gick en påsk-tipspromenad, lekte korg-stopp, kvast-leken, ägg-stafett och letade efter påskägg. Vi hade så klart en påskbuffé, där de flesta vågade prova det mesta.

Vi har firat våra två april-barn, GRATTIS!!

Matte på burk är ett material som vi använder ibland och nu den här veckan har intresset för det kommit igång ordentligt. Barnen frågar ofta efter det o det finns hur mycket som helst vi kan arbeta med kring det. Den här veckan har vi jobbat med de olika geometriska formerna triangel, kvadrat och rektangel.

I torsdags hade vi en “påskpysseldag”. Barnen ägnade sig åt olika skapande hela dagen. Man ser hur de ibland vill göra likadant som kompisen, men samtidigt tycker om att skapa “nytt”. De berömmer varandra mycket.

Ingen blogg nästa vecka. Vi påminner också om vår planeringsdag, tisdag den 23/4.

Ha en riktigt härlig påsk! 🐓🐣🐤🐥