Vecka 14

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 14

Webhotellet hade tekniska problem förra veckan så det blev ingen blogg då. Men nu funkar allt igen.

Vi har haft blåljusvecka hela veckan.

-13 och -14 var på musikalteater på brandstationen. Det var jätteroligt och informativt! De hade upplands-bro kulturskola som orkester och musiken var mäktig.

I måndags lekte vi tjuv och polis. Lite roligt att de yngsta som var tjuvar vägrade lämna ifrån sig tjuvgodset. De skrek så att poliserna inte vågade annat låta dem vara.😂

Vi har gått “Hitta Vilse-spåret”. Det är som en bana med olika situationer som kan uppstå när man gått vilse. Detta gör vi varje år; vi tänker att man inte kan göra det för ofta. På väg hem fick vi nästan praktisera det också, då några barn sprang väldigt långt i förväg och inte hade en aning om vilken väg vi skulle gå. Så vi pratar mycket om vilka regler vi har för att inte tappa bort varann.

Vi har också haft brandövning och barnen har lärt sig en hel del om brandsäkerhet. De allra yngsta tyckte vi var helt tokiga som ville att alla skulle springa ut till samlingsplatsen utan skor. Några tyckte brandlarmet lät jättehögt.

Nästa vecka har vi påskaktiviteter på tisdagen. Om barnen vill vara utklädda till påskkärring eller påskgubbe går det bra.