Vecka 11

Japp, japp, då var det vinter igen. Även om det blev väldigt slaskigt i slutet av veckan. Vi tror inte barnen har något emot snön i alla fall, vi har haft jätteroligt i backen med stora vaxduken.

De yngre har målat i början av veckan, denna gång med syftet att kladda så mycket som möjligt och blanda färger. “Hur känns färgen?” “Kan man måla på händerna?” “Vad händer om vi blandar jättemånga färger?” Någon beslutade sig för att lägga till frågan “Hur smakar färgen?”

Språkgruppen har fortsatt med sagan om den lilla, lilla katten. Den lilla katten sprang till skogs i boken. Barnen fick springa två och två en varsin vända i skogen. När de kom tillbaka fick de förklara hur de sprang. Inte helt lätt uppgift när man är tre eller fyra år.

Drakgruppen verkade den här veckan intressera sig för bilar så vi lekte “biltvätt”. Alla fick välja vilken bil de ville vara; det blev Volvo, Mazda, Blixten Mc Queen, morfars bil, BMV och regnbågsbil. De fick betala med kort i en levande kortmaskin, schamponeras med bilschampo, tvättas, sköljas och slutligen torkas. Uppskattad lek med mycket inslag av fysisk beröring och benämning av många nya ord.

Den här veckan har vi lagt mer fokus runt vattnets kretslopp. Vi tittade på när “vattenmannen och Speed” besökte en meteorolog som förklarade vattnets kretslopp, efter filmen säger ett barn. – Jaha, är det därför du ibland tar fram dinosaurievatten för det är samma vatten som fanns på dinosauriernas tid. Vi har planterat blommor i en glasburk, vattnat den och stängt igen för att visa hur ett kretslopp fungerar. Visade även genom att koka vatten på spisen vad ånga är, för att visa hur vattnet stiger och sedan blir till moln.

Trollbilarna har lekt med bondgårdsdjuren, sedan har vi sorterat dem efter färg, benämnt färgerna, vad djuren heter samt hur de låter.

Nästa vecka kommer vi ägna oss mycket åt lika-olika, alla är vi lika och olika på olika vis och alla är vi lika mycket värda. På torsdag Rockar vi Sockorna.