Vecka 10

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 10

Här har vi haft en vecka med mycket skoj, glädje och upptäckarlust tillsammans. Vi är återigen igång med våra grupper. Barn födda 2013-2014 är i mattegruppen tillsammans med Hacer, Barn födda ca 2015-2016 är i språkgruppen tillsammans med Lotta och våra yngsta barn födda ca:2017 är i Grön Flagg gruppen med tema Vatten tillsammans med Catrine. Vi har även ägnat oss lite åt vårt vattentema i samlingen.

Barnen hittade en avkapad björk i lekplatsen en dag. De försökte plantera träden i snön och funderade på om det skulle få nya rötter och blad till våren om de stod ordentligt i snön. De lämnade träden för att se om något händer.

Fettisdagen bakade barnen semlor som vi åt till mellis, då vi även hade kalas för några kompisar som fyllt år.

Vi har haft endel musiksamlingar med olika instrument under veckan. Barnen är väldigt intresserad och lyssnar hur de olika instrumenten låter och de äldre barnen funderar över hur snabbt man ska spela, hur håller man takten?

Då vädret visat sig från fler sidor under veckan. Har vi både åkt i backen, byggt med snö och lekt med vatten. Barnen åkte i backen, alla tillsammans på en stor vaxduk. Det påminde om  flygande mattan när de kom farande nedför backen. Kul att se deras samarbete för att alla som ville skulle komma på innan de åkte iväg.

Vi vill återigen be alla föräldrar, att ni märker barnens kläder. Vet att vi påpekat det förr, men det tar verkligen alldeles för mycket av vår tid till att komma på vilka kläder som hör till vilket barn.

Nästa vecka var det tänkt att vi skulle ha Bamseloppet, men vi bestämde oss för att skjuta på det ett par veckor.