Vecka 8

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 8

Det var ett tag sedan vi har kunnat vara i skogen då det varit så mycket snö, is och halka, men nu den här veckan har vi “hittat tillbaka”, kändes som om barnen saknat skogen lite, de hade knappt tid för våra planerade aktiviteter.

I drak-gruppen har vi tittat på jordgloben och pratat om olika länder. Vilket land är det största till ytan? Hur stort är Stilla havet? Vi har pratat om att det finns familjer som måste fly från sitt land av olika anledningar. Det var intressant att höra barnens reflektioner kring det. “Vad gör de om de måste simma över havet och inte kan simma?” “Fick de inte ta med sig sin säng?” “Kan det bli krig här?”

Vi lyckades också komma in på varför man inte trillar av jorden om man bor söderut. Vi provade att hoppa upp i luften och stanna kvar i luften. Det gick så där……😅

I gruppen drakbilarna har vi läst massor med sagor under veckan, det är något som de tycker mycket om. Vi haft både läst böcker och även använt oss av konkret material till sagorna. Mycket sånger blir det också i gruppen nu.

I torsdags var Christopher (Catrines son) med i barngruppen en stund på förmiddagen då Lotta var på dansintroduktionen för dansprojektet som barn födda 2014 kommer gå på, med början vecka10. Barnen känner honom sedan tidigare då han ofta syns här hemma, men de tyckte alla det var så roligt att han nu var med i verksamheten och  läste sagor, gungade gungorna, sjöng barnvisor, lekte med bilarna etc. När han sedan “försvann” igen när Lotta kom tillbaka var det fler som vill att han skulle komma tillbaka och fortsätta leka.

Den här veckan har vi pratat mycket i hela barngruppen om vikten av att få vara ifred på toaletten. Det är otroligt viktigt att alla barn känner att man får vara själv när man är där. Både hos Lotta och Catrine sitter det nu en skylt på dörren som man vänder till röda sidan när man vill vara själv och gröna sidan när det är ledigt. Är det rött så får ingen öppna dörren. Vill man verkligen vara säker på att ingen kommer in kan man såklart be oss eller en kompis ha koll på dörren.

Nästa vecka skriver vi ingen blogg utan fredag vecka 10 “ses” vi här igen.