Vecka 7

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 7

Den här veckan har gått i vänskapens tecken. Barnen har under veckan fått olika “vänskapsuppdrag” som -Bjud in en kompis till lek, Säg något snällt till en kompis, hjälp någon…etc. Vi har även sprungit hjärtloppen, ett lopp där vi passar på att inför alla hjärtans dag inte bara prata om vänskap utan också om hjärtats betydelse för kroppen och att hjärtat mår bra av att vi rör på oss. Vi tog oss genom loppet genom att springa snabbt, springa sick sack, hoppa, klättra etc. Vi stannade vid olika frågor som alla handlade om vänskap.

Mycket skapande har vi också ägnat oss åt under veckan. Allt ifrån teckningar, till hjärtan med fotavtryck i , stenar med hjärtan av tumavtryck, vänskapsblommor m.m. Barnen vill gärna göra likadant som kompisarna många gånger. Alla barn blir så stolta då de skapar, de visar varandra och berömmer varandra.

Det har inte varit lätt att hitta lekplats under veckan som man kan vara vid. De flesta lekparker har varit fulla med is, vi har alla sett ut som Bambi på hal is. Det har varit så mycket vatten vid lekplatserna att några av barnen säger sig ha matat fiskarna som simmar där. De har kämpat med att kunna åka stjärtlapp, men det har verkligen inte varit så lätt.

De yngsta har fått måla varandras fötter och gjort fotavtryck i form av ett hjärta. De har också skapat egna hjärtan med hjälp av pom-pom-bollar. Alltid kul och se när de häller stora högar av något material i klistret och sen blir de förvånade när hälften trillar av och ner på golvet.

Drakarna skulle göra lite tumavtryck i onsdags, men ett av barnen tyckte det var lite läskigt att måla på fingret. Vi hjälptes alla åt att avdramatisera genom att måla oss i hela ansiktet. Det hjälpte! 😂

Barnen f-13 var på teater i torsdags. Den handlade om en flicka som var tvungen att fly från sitt land. Vi kommer ha ett litet mini-tema med drakarna kring detta.