Vecka 6

Så märker vi nu av att vi har kommit in i “vabruari” och även om vi anser att våra barn är väldigt friska så klarar vi oss inte undan sjukdomarna i vabruari. Den här veckan har många varit borta både pga sjukdom, men även flera som varit lediga. Vi uppskattar verkligen att ni låter barnen vara hemma en extra dag och bli ordentligt friska innan de är tillbaka. Vi vinner verkligen på det alla, då vi slipper att smittorna snurrar runt. Samt att ni tänker på barnen, det är ju ett helt annat tempo här än hemma. Stor eloge till er föräldrar för det.

Utflykten i onsdags gick till Leos Lekland vilket uppskattades mycket av barnen. Vi hade så roligt tillsammans. Fantastiskt att åka med dessa barn, vi bad dem att när man skulle gå ifrån lilla delen skulle man dels säga till en vuxen och dels gå tillsammans med sin kompis hela tiden. Det fungerade klockrent hela tiden. Att se många barn först iaktta, sedan prova för att till sist våga testa de olika delarna fullt ut var roligt för oss och vi såg när vi kom hem, hur trötta barnen var och antar att många barn somnade ovaggat denna kväll.

Det härliga vintervädret har hållit sig hela veckan, så vi har fortsatt njuta av snön. Åkt i backen, målat på snön, haft organiserade och oorganiserade lekar etc. Än så länge har vi inte tröttnat på vintern utan önskar den fick hålla i sig länge än.

En dag sitter barnen och ritar, men hittar inte den gröna pennan. Jag visar då hur man kan blanda färger för att få till andra färger. Först droppar vi blå och gul karamellfärg på en tallrik med mjölk. När vi sedan tillsätter ett papper med diskmedel så blandas färgerna och det blir grönt. Dels kan vi se att färgen inte löser sig så bra i mjölken, men när vi häller i diskmedel dras diskmedlet till både mjölken och färgen och gör så att vätskorna snabbt blandas med varandra och nu har vi fått grön färg. Därefter provar barnen själva att blanda gul och blå penna och lyckas få till grön färg.

Nästa vecka har vi Alla Hjärtans dag vilket vi bl.a. kommer uppmärksamma med hjärtloppet. Sedan kommer de barn som är födda 2013 åka på teater på torsdag, då visas “Sabells röda klänning”.