Vecka 5

Vi tog in snö på en bricka till de yngre. Babblarna är populärt just nu, så självklart hade de gömt sig under snön. Barnen fick leta efter babblarna och konstaterade också att snön var kall och vit. De fick också jämföra med en skål varmt vatten, som också fungerade som värmekälla till de små händerna. De ville ju inte sluta leka med snön så nu kunde de hålla på ett tag.

Vi var ut med de äldre barnen och målade i snön. De märkte snabbt att det var enklast att måla om det var mycket vatten på färgerna. När de hade målat en massor i backen och sedan åkte stjärtlapp på konstverken så såg det ut som fyrverkerier. Snart hittade de stora isbitar som någon gjort, såg ut som om det kom från stora hinkar. Snabbt blev det fina konstverk på dessa med. I slutet på veckan hittade barnen stora isblock i en annan park. Då hade vi ingen färg med oss ut, men snart började de hugga i isblocken för att man  kan nog forma dem till figuren. Älskar deras kreativitet.

På en samling under veckan undersökte vi magneten. Vi började bygga ett torn av muttrar och skruvar, men det var ganska svårt. Vi satte dit en magnet och plötsligt gick det att bygga hur som helst. Vi såg hur magneten drog till sig skruvarna och muttrarna. Därefter satte vi en magnet på en träskiva och en stor skruv på andra sidan. Genom att flytta magneten följde skruven med. Magi tyckte några.

Stjärtlapparna vi använder ute i backen kan man göra mycket annat med också. Vi hade en stafettlek där barnen skulle förflytta sig genom att stå på en och kasta en annan framför sig och sen hoppa över till den. Det var inte helt lätt eftersom man lätt halkar på dem. Någon räknade ut att “det går fortare om man inte kastar dem så långt för då ramlar man inte”. Extremt smart av en tre-åring!

Vi har tagit några extradagar att vara inne med de allra yngsta. De “nya” behövde lite extra tid med bara oss vuxna. Och redan i slutet av veckan märkte vi att den tiden var väl spenderad. Ofta är det så himla lätt att bara rusa på med alla aktiviteter som vi vill att barnen ska ta del av men anknytning och trygghet är såååå mycket viktigare!

Nästa vecka utflykt på onsdag!