Vecka 4

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 4

Nu känns det som om vi har vinter “på riktigt”, vilket är så härligt. Vi passar på att vara i backen och åka så mycket som möjligt. Barnen tycker det är så roligt. De testar olika tekniker att ta sig nerför backen med stjärtlappen, sitta och åka framåt, sitta och åka bakåt, ligga på magen, åka tillsammans med en kompis, åka många m.m. Bara fantasin sätter gränser. När vi har varit ute har det även blivit endel samarbetslekar och andra rörelselekar för att hålla igång kroppen och värmen. Även om det kanske är mest vi vuxna som behöver hålla igång värmen, barnen springer sig varma ändå 😉

Vi undrade var jag skulle ställa alla stjärtlappar som vi skulle använda senare igen. Lite roligt att barnen direkt hittade bästa förvaringen för dem! Se foto. 😁

En dag när det var kallare ute provade vi att ta ut kokande vatten och kasta ut i luften. Det blev en riktigt häftig effekt. Lite av vattnet blev till snö och sedan var det som om vi stod i ett stort härligt moln. Ett av barnen ville krypa under molnet för om det ryker är det bra att krypa under röken så man får syre. (Vi kommer ha en “blåljus vecka” senare).

Vi har tagit in snö för att se hur det smälter, vi tog in ett fullt glas med snö och när snön smält till vatten var glaset knappt fyllt till hälften. Fotade processen med ett foto/ minut så vi också kunde se på en kort film hur det såg ut när vattnet smälte. Spännande.

I stora gruppen har barnen pratat mycket om livet och döden den här veckan. Barnen har många frågor och funderingar och vi försöker besvara deras frågor utefter bästa förmåga. Barn funderar alltid någongång på dessa frågor och när perioderna kommer är vi alltid lyhörda och med i deras tankar.

Våra nya barn är nu inskolade och klara och är redan självklara i gruppen. Man förundras över hur de andra barnen tar hand om hjälper sina nya vänner.

Video 2019-01-21 12 07 49