Vecka 3

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 3

Och så var vi igång igen! Härligt att vi fått lite riktig vinter också, det gör våra dagar mycket roligare!

Två små nya pojkar har vi fått i gruppen, båda födda -17. Vi nämner ju inga namn numera på bloggen som ni vet. Vi hälsar de nya med familjer välkomna! Som vanligt när vi har inskolning så visar övriga barn en otrolig hänsyn och vill visa och lära de nya allt de kan! Vi blir lika glada varje gång.

Vi hade julgransplundring med fiskdamm ute i minusgrader förra veckan. Vi trodde att barnen skulle bli kalla efter ett tag men icke. Istället för att dra ner på antal juldanser fick vi köra flera två gånger för barnen tröttnade inte!

Drakarna var också ute en annan dag i två timmar, i elva minusgrader. Det gick bra för att de rörde sig precis hela tiden. Vi vill passa på att säga att vantar och skor måste vara sådana som är avsedda för minusgrader. Vantar får inte släppa igenom vatten och med foder som är avsett för vinter. Fodrade gummistövlar fungerar inte. Om ert barn är mycket frusen om händerna kan vi tipsa om sk. “värmehjärtan”, som man stoppar ner i vantarna. Det finns en bild på dem bland de andra fotona.

Drakarna har gjort egna drakmedaljer, med överenskommelse hur vi vill vara mot varandra. Trollbilarna har haft många sångsamlingar denna vecka. Vi har läst böcker om olika utryckningsfordon, efter trollbilarnas egna önskemål.

Vi har lagt in nya aktivitetskalendern, kika på den. Det är ju dessutom många aktiviteter som tillkommer efter hand, som inte ännu har fastställt datum.