Vecka 49

Nu är det full fart i tomteverksta´n! Barnen har klippt och klistrat, målat och dekorerat. Som vanligt är några saker efter nån slags mall men det mesta helt fritt skapande. Lite kul ändå och se hur de tittar på vad kompisen gör och vill sen göra lika. Det är ju så man lär sig!

Det mest spännande den här veckan är nog ändå att en tomtenisse och en tomtenissa har flyttat in hos oss! De bor bakom en dörr och varje dag skickar de brev till barnen med små uppdrag. Vissa nätter hittar de på bus också, hos Lotta hade de spelat fotboll med sina kompisar så alla saker låg huller om buller utanför dörren. Det fick barnen städa upp! 😂 Ett av barnen tyckte då att det inte var mer än rätt att tomtenissarna kunde städa upp efter barnen i lekrummet då!

Vi tänker att det är viktigt att nu och då tillsammans med barnen ge sig in i en fantasivärld. En värld som vi håller levande i flera veckor. Det skapar många härliga pratstunder där vi reflekterar och fantiserar tillsammans.  “Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad till det vi redan vet och förstår, medan fantasin omfattar hela världen och allt som vi överhuvudtaget kommer att kunna veta eller förstå.” Albert Einstein

Det har varit så fint väder så vi har varit ute en hel del. Vi har haft lekar som barnen önskat själva och det är alltid kul när de väljer lekar som inte är så vanliga , utan väljer de vi haft i gruppverksamheten under hösten.

I torsdags bakade vi pepparkakor. Det märks att det inte var så länge sen det var halloween då barnen tyckte änglarna såg ut som spöken eller fladdermöss! 😂

Vi påminner här också att det är lämning och hämtning hos Catrine må-ti. Och hos Lotta on-to.

VÄLKOMNA TILL BRUNNA SKOGSTROLLS LUCIA-TÅG, torsdag den 13/12 kl 14.45 hos Lotta. Tåget går kl. 15. Kom ej tidigare än 14.45. 😊