Vecka 48

Nu har vi tagit en liten paus med alla grupper för att få tid till bl. a. jul-aktiviteter. Barnen har verkligen lagt ner mycket tid och arbete på sina adventsljusstakar i år. De har samlat naturmaterial i skogen, limmat, målat och glittrat i flera dagar nu. Och de blev jättefina allihop!

På tal om glitter, så håller vi på och byter ut allt glitter mot miljövänligt biologiskt nedbrytbart glitter. Dock är det väldigt svårt att få tag på än så länge, om ni föräldrar har något tips på var det finns så får ni gärna berätta det!

Nu så här i adventstider vill vi gärna passa på att läsa många julböcker för barnen. Vi har märkt att ganska många har svårt att sitta stilla och koncentrera sig. Ibland saknas också intresse för sagostunden, det är mycket annat som lockar. Vi gör självklart allt vad vi kan för att få lässtunden ska vara en positiv upplevelse. Man pratar om att aktiviteter ska vara frivilliga i förskoleverksamheten men så fungerar det inte riktigt i praktiken. Vi vill inte heller att allt ska vara frivilligt och just sagoläsning vill vi att alla är med på. Vi hoppas att ni där hemma också läser ofta för barnen. Här kan ni läsa lite om varför det är så bra. https://www.barnensbibliotek.se/tabid/1006/Default.aspx

Vi har firat två barn den här veckan! De blev 2 och 3 år! GRATTIS!!

Vi påminner redan nu om att luciatåget går den 13/12 kl 15.00 hos Lotta. Vi fikar tillsammans efteråt.

Trevlig första advent!