Vecka 47

Den här veckan har vi fortsatt öva på våra luciasånger, vi har påbörjat lite skapande inför advent och vi önskar vi kunde sakta ner tiden lite då vi vill hinna njuta ordentligt av sista månaden innan terminen når sitt slut.

Grön Flagg gruppen har den här veckan pratat om vattnets ytspänning. Vi la ner knappar i ett glas med vatten och såg att de flöt. När vi hällde  på några droppar diskmedel bröts ytspänningen och knapparna sjönk till botten av glaset.Vi tittade också på skillnaden på en blöt kotte och en torr. Den blöta kotten drar ihop sig för att skydda fröna, medans den torra kotten öppnar upp sig.

Matte-gruppen har fortsatt med sina matte-aktiviteter med Hacer.  Just nu handlar det mycket om fem-kompisar och räkne-ramsor.

I språkgruppen har vi fokuserat på reflektion. Vi täckte över en kompis med en filt och övriga skulle försöka komma ihåg olika detaljer kring klädseln, ögonen eller frisyren. Vi har också fortsatt med alfabetet så klart och nu ligger vi på F. Nu när det blir kallare ute blir det fler rörelselekar och färre samlingslekar där vi sitter ner. Och vår bank med lekar och övningar är oändlig så ingen risk att de tar slut. 😁

Utflykten till Täby med bio-besök var väldigt lyckad! Vi blev imponerade av servicen på Mc Donalds, de tog upp beställning vid bordet och det kom personal från höger o vänster som ville hjälpa till. Som vanligt när vi är ute i samhället så fick barnen massor av beröm om hur glada och lugna de är är. Sååå härligt tycker vi! Det var heller inga problem för något barn att sitta still under hela filmen. 😍

Nästa vecka planeringsdag på måndag (verksamheten stängd). Teater för barn f. -15 på onsdag.

Trevlig helg!