Vecka 46

Här har vi haft en vecka full av utforskande och lek. I måndags provade Drakarna på att måla med akvarellpennor. Först målade de med pennorna och därefter penslade över vatten. Spännande att se hur den ritade bilden nu såg ut som om den var målad med vattenfärg. Barnen vill prova om det blir likadant med en annan penna, så det måste vi prova såklart. De provade också på saltmålning. Då gjorde de mönstret på teckningen med lim, strödde över salt och målade därefter på saltet med färg. Det här var mycket spännande att se hur färgen spreds ut över saltet. -Titta! Färgen går själv. När teckningen torkat såg man att saltet glittrade i färgen, såg nästan ut som glittrande snö sa barnen. -Kanske är det salt i snö snön! sa någon. Ja, det måste vi såklart ta reda på. Blir till att titta på saltkristaller snökristaller när snön kommer.

Grön flagg gruppen har målat med sockermålning det blev både snyggt och smakar gott om fingrarna. De har även fått se hur salt gör att man saker flyter i vattnet. Vi la ett ägg i vatten, vilket sjönk till botten. Vi hällde på salt då åkte ägget upp till ytan. Barnen tittade på med stora ögon och ville prova igen och igen.

Trollbilarna gjorde kryddmålningar i början av veckan. Alla tyckte det var spännande att lukta på kryddburkarna men det var ganska svårt att gissa vilken kydda det var. Men när burkarna gått runt några varv, då kunde de koppla ihop lukt med namn.

Språkgruppen har haft många nya övningar; “Gissa formen” “Sammansatta ord” och “Rörelsealfabetet” för att nämna några. Vi kör oftast två “gamla” övningar och en ny. Aktiviteterna blir roligare när barnen direkt känner igen dem och kan reglerna.

Nästa vecka ska hela gruppen på bio på torsdag. “Lilla spöket Laban” i Täby! Det blir en heldagsutflykt och vi äter lunch där också. Så tänk på det så ni inte väljer just den filmen om ni ska gå på bio med barnen i helgen.

Trevlig helg! PS. Skriv gärna något i gästboken, det var länge sen nu. 😉