Vecka 45

Fredag igen, tänk vad veckorna går fort. Den här veckan har vi kommit igång med våra utegrupper som vi försöker ha två gånger/ veckan. Barn födda 2013 och 2014 är en grupp, Barn födda 2015 är en grupp och barn födda 2016 är en grupp. Vi har grupperna tillsammans med Hacer och hennes barn. Lotta har just nu de äldsta barnen och de fokuserar på språk och olika språklekar. “2015-barnen” fokuserar på Grön Flagg och vårt vattentema, tillsammans med Catrine. De yngsta barnen är tillsammans med Hacer och fokuserar på Matematik. Efter en månad cirkulerar grupperna så alla barn får en månad i stöten med språk, matematik och GrönFlagg. I Grön Flagg gruppen den här veckan har vi pratat om att det är samma vatten på jorden idag som då dinosaurierna levde på jorden och att vi därför måste vara aktsamma och värna om vattnet. Vi har letat efter vatten ute och kom fram till att det fanns på blombladen, i mossan (då Catrine blev blöt om knäna efter att ha suttit i mossan), det finns också vatten där vi inte kan se som i träden, i gräset och i alla barn o vuxna. Vi provade på att hälla först salt och därefter socker i ett glas vatten. Först såg man saltet och sockret men sedan löstes det upp så man inte kunde se det, men man kände att det smakade salt och sedan socker om vattnet. Då fick barnen se att vatten löser endel ämnen väldigt bra och att allt som är i vattnet inte syns.

I tisdags firade vi nallensdag, barnen berättade om sina nallar, vi sjöng tillsammans med dem och gissa om barnen blev förvånade när vi tittade på dem i kameran och nallarna rörde på sig i lekrummet. En apa sparkade med ena benet, en nalle åkte framåt på en bil och en annan hoppade ner från byrån och gick ut rån lekrummet. Det var ren magi och riktigt spännande. 😉

Barnen har skapat lite fint till sina pappor till på söndag. Alla har fixat, men vi har några som blev lediga, men håll ut alla pappor det kommer under nästa vecka om barnen inte hunnit få med sig hem innan.

Ha nu en riktigt trevlig helg, så syns vi nästa vecka.