Vecka 43

Vi startade veckan med att spökpyssla hemma hos Hacer. De som inte var upptagna med att måla och klippa lekte på tomten under tiden.

I tisdags var vi i trollskogen och lekte en lek som heter “Ormen biter sig själv.” Barnen håller fast i varann och huvudet ska bita svansen. Och svansen måste akta sig. Inte helt lätt kan vi tala om, men rolig, så den kommer vi köra många gånger till. Samarbete på hög nivå. 😁

Det var FN-dagen i onsdags och vi avslutade vårt tema kring det då. Barnen fick måla bilder utifrån barnkonventionen. Vi pratade om att barn har rätt att säga vad de tycker och att vuxna ska lyssna på dem. Vi kom i diskussionen in på aga, och tog reda på i vilka länder det är förbjudet. Till allas förvåning är det inte särskilt många länder i världen, där det är förbjudet. 😢 Läs mer om det på denna länk: https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/skolmaterial/barnens-varldskarta/

Så var det äntligen dags för vår höstfest, som vi alla längtat till och pratat om i flera veckor. Hemma hos Catrine var det spöken, fladdermöss och spöken överallt. Vi vågade knappt gå in. Några barn hade hjälpt till med att gröpa ur pumpor och pumpakärnorna som blev över fick de smaka på. I skogen började vi med ett monster-spår. Ett monster hade tappat saker i skogen som vi var tvungna att plocka upp och knäppa frågor om olika monster var det på vägen också. Och så var det något konstigt ljud……   Vi lyssnade och plötsligt rörde det sig något i buskarna! De barn som hade haft så bråttom för att vara först i spåret var helt plötsligt längst bak i ledet, bakom oss tre vuxna. 😂 I slutet av spåret fanns en liten skatt. Kruxet var bara att skatten var för nära monstret så hur skulle vi våga ta den? Den här gången ropade inte barnen “JAG!!” på frågan “vem är frivillig?” Istället haglade namn på alla kompisar som kanske kunde offra sig. 😂 Efter mycket om och men gick ett av barnen fram och tog skatten. (Hon tyckte sig känna igen monstret, han råkade ha likadan jacka som sin storebror.) 😉 Efter det hade vi ett ljudbingo tillsammans med ljud som t ex katt, varg, knarrande dörr och häxa. Men det äckligaste ljudet och tydligen det roligaste var en människa som kräktes! Och till sist körde vi förstås häxans kvast, alltid lika populär lek!

Väl hemma åt vi drakhjärna och trollbilsbajs till lunch. Supergott! Dock blev måååånga skeptiska av benämningen så vi talade om att det faktiskt var raggmunkar och kalkonbacon med lingonsylt.

Nästa vecka ingen blogg! Vecka 45: nallens dag på tisdagen. Barnen får ta med sin favoritnalle eller gosedjur och berätta om den!