Vecka 18-19

Två korta veckor blev det då!

Aylin har fyllt fyra år! Hipp hipp hurraaa! Hon valde bl.a. disco som aktivitet så det blev dans hela dagen!

Den lilla gruppen har gjort klart sin brandstation och den blev väldigt populär att leka med, även bland de äldre barnen, De har inte bara brandbilar där utan använder den till det mesta; garage, dockhus, legosortering……Kul!

De äldre hade utedag i måndags med tjuv- och polistema. Det var så varmt så vi fick “tvinga” barnen att hålla sig i skuggan större del av dagen.

De yngre hade målartema hemma hos Malin under tiden. Vi tror nog att några åt mer färg än vad som kom på pappret! 😂

Den nya dataskyddsförordningen, gdpr, som börjar gälla den 25/5 påverkar oss också. Ni kommer få skriva på nya samtyckesblanketter för hanteringen av barnens personuppgifter. En sak som skiljer sig mot den gamla personuppgiftslagen (PUL) är att alla gamla foton och andra personuppgifter bör raderas när barnet slutar och måste raderas om det är ett önskemål från vårdnadshavarna. Därför kommer vi ha som rutin att bara ha ett år gammal blogg på kvar på hemsidan. Vi har redan nu tagit bort mappen arkivbilder. Läs mer om gdpr här:

 https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/

På måndag skolbesök för de som ska börja i Brunnaskolan!