Vecka 16

Från vinter till sommar på två dagar! Vart tog våren vägen? De yngsta verkar lite förvirrade varje gång vi ska klä på oss ytterkläderna. Ska vi ha mössa, vantar och utebyxor eller bara skor? Vi förstår dem, vi vet knappt själva. 😂

Vi har varit ute mest hela tiden den här veckan. I måndags körde vi lite “hämta-en-viss- sak-ur-en-låda-lek”. De äldre får lite svårare; kanske säger vi saken på engelska eller bara vilken form den har. De yngre får lite mera specifika tips; en röd bil eller en tallkotte. Någon dag senare hade vi leken bara för de “små”. Och schhh, schhh, vi säger fortfarande inte små om de yngre barnen. 😱 Bara här på bloggen ibland. 😅

Annars har barnen jobbat på i sina böcker och med sina bokstäver. Det börjar ju bli lite bråttom, bara nån månad kvar till sommaren. Vi har också tittat på hur viktigt det är att använda cykelhjälm när man cyklar. Barnen fick prova att släppa ett ägg som låg i en liten hjälm till golvet. Ägget klarade sig. Sen fick de prova att släppa ägget utan hjälm……

-13:orna har avslutat dansprojektet med att titta på en teater.

Nu är det officiellt att det blir CATRINE BIRKENSTEDT som ska ta över efter Malin. Malin slutar i juli och Catrine börjar i augusti. Catrine har varit vår kollega tidigare, mellan 2006 till 2011. Sen dess har hon jobbat på Norrboda förskola. Och så är hon ju Alvas mamma också! Hon bor på Polkettstigen.  Det ska bli jättekul att jobba ihop och vi har redan börjat planera inför hösten. 😀