Vecka 15

Nu finns det hopp om vår och sommar! Minusgrader bara på nätterna! Barnen vill gärna ha shorts och sandaler redan nu. Några blev på riktigt sura när vi “tvingade” dem att ha utebyxor på sig. 😅

Vi har haft många gemensamma lekar den här veckan; några nya med stora plockepinn-pinnar. Med dem kan man göra mycket: balansera, göra hinder att hoppa över, räkna, sortera efter färg, danslekar och massa annat kul.  Ja, och så spela plockepinn förstås, men det hann vi aldrig med!

I torsdags hade vi då bamseloppet! Vi hade först uppvärmning, tillsammans med Hacer. Det var ju förstås inte bara att springa från start till mål, utan de hoppade jämfota, sprang baklänges, med hoppsasteg eller valfritt! Vi såg många varianter. Det bästa var ändå att de äldre barnen deklarerade redan innan (utan att vi vuxna hunnit säga nåt) att “Vi tävlar inte mot varandra utan med oss själva!” Hur redo är inte de för skolan?!

Efter det grillade vi hamburgare. Vi måste använda grillen oftare, det går ju hur fort som helst att fixa lunchen på den när vi är många.

Nästa vecka teater för -13 på torsdag.