Vecka 41

Välkommen Alina! Alina är Deniz lillasyster. Hon fyller två år i början på nästa år. En bild på henne får vi vänta med till nästa vecka då hon blev sjuk efter två dagars invänjning. Vi hann inte ta fram kameran under de få timmar hon var här. En liten solstråle är hon i alla fall och det känns som om invänjning nästan inte behövs eftersom hon varit med och lämnat och hämtat Deniz sen hon föddes.😄

På tal om kamera så lyckades jag glömma den ute på altanräcket i ett dygn mellan onsdag och torsdag. När det regnade som värst. Det såg inte särskilt hoppfullt ut när jag satte på den sen….😣 Men minneskortet var det inget fel på så bilderna klarade sig i alla fall. Nu ligger den i en påse ris, så får vi se om den återhämtar sig.

Samarbetslekar. Snart får vi nog kalla det för vår “nisch” i Brunna Skogstroll! Både jag och Malin och alla barnen tycker det är jätteroligt! Tror vi har uppfunnit nya sådana varje vecka den här hösten. Senaste leken är att förflytta sig parvis en viss sträcka med hjälp av två stolar eller två tidningar. Inte nudda mark förstås. Så himla kul att höra allas idéer om hur de ska gå tillväga. “Om du kastar tidningen för långt så kommer vi inte kunna hoppa ända dit.” Eller “Aylin, du är mindre än jag, så det är bättre att du hoppar först.”

Vi har sagt det förut men nu igen: Vi är så himla stolta över att alla barn kan leka med varandra oavsett om de är i samma ålder eller inte. De små ser ju självklart upp till de äldre men dagligen hör vi kommentarer av de äldre om hur de ska ändra sina lekar så det passar de små också. 😍😍😍

Vi påminner redan nu om höstfesten den 26/10. Då får barnen komma utklädda om de vill. Inga masker dock.😁