Vecka 40

Lite av varje. Så kan man väl beskriva den här veckan. Barnen har kommit ikapp med saker de börjat på tidigare på terminen. Vi har varit ute i skogen som vanligt och på kanelbullens dag bakade vi förstås. Tanken var först att bara stora gruppen skulle baka bullar men självklart fick de yngre nys om det så det var bara att baka med de små också. 😄 Om ni undrar varför det var så mycket pärlsocker på vissa bullar på drop-in-fikat….😂😍

Jättetrevligt i torsdags! Vi föredrar att ha våra “föräldramöten” i den här formen. Barnen får visa vad de gjort och vi hinner prata med alla, förhoppningsvis. All “info” går vi ju ändå ut med i början av terminen här på hemsidan. Jag publicerar svaren på diskussionsfrågan “Vad kan vi göra annorlunda/ bli bättre på?” Ni är ju för roliga! 😂 Men skämt å sido, den frågan är viktig för oss och vi vill påminna er om att tänka över den nu och då. Alla verksamheter kan bli bättre och även om vi tror oss veta vad vi kan bli bättre på så behöver vi förslag från er också. De övriga frågorna om viktiga saker barnen ska lära sig så svarade ni precis så som vi tänker. “allas lika värde, att fungera ihop med andra, att vara en bra kompis, okej att vara olika, att kunna dela med sig, respekt för människor, saker o djur, att ha roligt.” Vi ställde frågan om bloggen också, mest för att få bekräftelse på att det är värt att lägga ner lite tid på det. Jättekul att ni uppskattar den! 😍😍😍

De mindre kämpar med att klä på och klä av sig alla ytterkläder. Det är nästan värre på hösten för har de på sig så många plagg. Till vintern sen blir det ju ofta overall. Häromdagen satt fyra av dem på Malins hallgolv och alla hade fastnat med ena jackärmen. Det såg lite roligt ut men de fick all tid i världen att fixa det själva.😀