Vecka 39

Sådana här fina höstveckor vill vi ha flera av! Varmt, lite sol, lite moln, inget regn. 😉☀

Vi började veckan med “hitta-Vilse-stigen”. Ett spår med bilder och berättelse om lilla Vilse som har gått vilse i skogen. Vad ska man göra om man har gått vilse i skogen? Efter spåret var det dessutom “läxförhör” i form av tips-frågor för att se om de lärt sig nåt på spåret.😅 Vi har den här aktiviteten varje år med den stora gruppen.

Under tiden hade vi samling med lilla gruppen där de fick känna på saker i en påse. De skulle gissa vad det var. En bra lek där vi benämner saken, formen och färgen.

De äldre har börjat att tillverka egna “tio-kompisar” av trä och pärlor. Tanken är att de ska leka med dem sen när de är färdiga. Vilka kompisar blir 10 tillsammans?

Vi har firat Bastian som blivit 3 år, hurra hurra hurra hurraaaaa!

Vi hade massor av olika aktiviteter med lilla gruppen i onsdags men det roligaste var tydligen att smälla packmaterial från en kartong. Pang, pang, pang ca 100 gånger. Kanske är det klokare att planera in det som huvudaktivitet nästa gång istället.

I torsdags hade vi utedag och det var mysigt som vanligt. Vi passade på att måla löv och sen göra tryck med dem. På eftermiddagen pratade vi om punktskrift och hur blinda gör när de ska göra olika saker.

Nästa vecka drop-in-fika på torsdag kl. 14.30 till 16 hos Lotta. Eftersom vi blir så många så räknar vi med att ni stannar ca 45 minuter, då blir det lite drop-ut också, så får alla plats. Vi har några diskussionsfrågor och så vill barnen självklart visa vad de gjort hittills på terminen. VÄLKOMNA! 😍