Vecka 38

Den här veckan har vi i stora gruppen fokuserat på våra förnamn. Det var intressant o se hur alla fick sitt namn. På tisdagen var alla -12:or iväg på teater. Den hette “Rätt som det är” och handlade om barns rättigheter enligt barnkonventionen. Teatern var riktigt bra. Så himla kul och se när skådespelarna kan fånga barnens intresse under nästan en timme.

Vi fortsätter med barnkonventionens artiklar i stora gruppen några veckor framöver också.

Annars har det varit mycket mattespel och mattelekar, i båda grupperna. Lilla gruppen, (nej de har fortfarande inte hittat på ett eget namn😅), har målat med pennor och vatten på kaffefilter så det blev fina effekter och kört balansspel med färger och kulor.

I slutet av veckan ville barnen plocka pysselmaterial från skogen så det gjorde vi. Sen fick de limma fast allt på en tallrik så det blev en tavla. Trots att de plockade allt material tillsammans satt några och letade rätt på de löv de själva plockat. Så det tog lite tid att leta…….😁

Malin och jag var på en brandskyddsutbildning nu i veckan. Det var väldigt intressant att höra om de vanligaste brandriskerna och hur man bäst förebygger. Här har vi nog gjort det mesta rätt redan innan, tack o lov. Den bästa släckaren att ha i ett hem är pulversläckare på 6 kg. Sen fick vi prova på att släcka eld med olika släckare och med brandfilt.