Vecka 21

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 21

Vi börjar med att nämna lite om utflykten vi hade förra veckan. När vi packat vagnarna överfulla var det dags att börja den stora vandringen mot Stigstorp. Även de yngsta valde att gå större delen av sträckan. Vi pausade ett par gånger, med fruktstund och för att titta på en skrämd liten groda som försökte ta sig helskinnad över vägen. När vi kommer till Stigstorp vill de alltid leka fritt en stund och springa runt på den stora gräsmattan. De byggde ett dinosaurieskelett i sandlådan med hjälp av sandformar. Alla ville så klart gå ner till vattnet och känna om det var kallt. Så vi gick ner i olika omgångar och lekte med pinnar i vattnet. Vi firade också två födelsedagsbarn. De valde lekar; hoppa säck, springa med säcken över huvudet och programmeringsleken. Det regnade några droppar på hemvägen men det var bara skönt då vi var väldigt varma.

Vi hade det andra skolbesöket med de äldsta. Nu har de träffat sina blivande klasskompisar och fått prata med läraren. De är såå taggade och ville knappt gå därifrån.

På Brunnagården körde vi gamla favoritlekar efter barnens önskemål. Så fort bollar är inblandade i en lek så blir det en favorit. Vi älskar att barnen själva frågar efter gamla aktiviteter vi gjort tidigare.

Vi påminner om sommarfikat vi har på torsdag den 1/6, på Catrines gård, från kl 14.30. Det går bra att komma senare också men vi avslutar 16.15. Vi tänker att alla tar med lite fika som vi ställer upp på ett gemensamt fikabord. Vi står för frukt, kaffe, te och saft. VÄLKOMNA!