Vecka 18

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 18

Vi har fortsatt programmera under veckan. På Brunnagården programmerar vi analogt och hemma har vi provat på att programmera andra robotar digitalt som finns hos Lotta. Otroligt att se hur snabbt barnen lär sig. Roligast var nog när robotarna krockade och pussades.

Naturen ”exploderar” och vi följer med spänning. Vi har hittat både vitsippor, blåsippor och gullvivor i veckan. Insekterna har också vaknat upp såklart och de är så spännande att titta på med luppen. Nu längtar vi bara efter att få lite värme också.

Det har väl knappast undgått någon att vi har fullt med vildkaniner i Brunna. I veckan hade vi två stycken på Catrines gård hela dagen, inte var de särskilt skygga heller, höll sig på litet avstånd när barnen lekte, men vi kunde se dem hela tiden. Det var verkligen spännande.

På måndag nästa vecka väntar Bamseloppet som vi skjutit länge på då vädret inte varit med oss och många barn varit hemma, men på måndag blir det av oavsett väder. På tisdag ska barnen födda 2018 på dansverkstad igen och på onsdag ska våra blivande skolbarn på skolbesök.