Vecka 17

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 17

Man kan känna på intensiteten att vi närmar oss slutet av terminen. Det är mycket som händer nu och mycket vi vill hinna med. Den här veckan har vi haft utegrupper i vanlig ordning. Mattegruppen arbetade med olika motsatsbegrepp som lång kort, hög låg etc, språkgruppen hade uppdragskort och formade bokstäver med hjälp av varandra och i naturgruppen tittade vi nära nära på naturen med hjälp av mikroskopägget.

Barnen födda 2018 var på dansprojektet Lövkoja av Ingrid Olterman dans. Den här veckan var det dansverkstad tillsammans med dansarna Oscar och Anna. Vi dansade ”spegel” Vi dansade som löv och vinden och andra saker man finner i naturen. Vi dansade dansstopp och frös som statyer. Det var mycket uppskattat av barnen och om två veckor ska vi få träffa dem igen, då ska vi se på en dansföreställning.

Vi har jobbat endel med programmering under veckan, både analog programmering där vi programmerar varandra och även digital programmering där vi introducerat våra nya robotar bebot och bluebot. Ett arbete som kommer fortgå.

För ett år sedan grävde vi ner skräp i skogen för att se vad som hände med det. Så under ett år har plast, metall, glas, papper och bananskal legat under jorden. Allt var kvar förutom bananskalet, vart har det tagit vägen? Kan det ha blivit uppätet, eller har det blivit till jord? Vi grävde återigen ner skräpet, och la till ett äpple. Får se hur det ser ut om ytterligare ett år.

Nästa vecka hoppas vi på att kunna genomföra Bamseloppet. Önskar er alla en trevlig Valborg.