Vecka 16

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 16

Årets ”skräpplockardagar” är till ända, men vi fortsätter såklart att plocka upp skräp vi springer på, efter den här veckan brukar barnen ha skräpglasögonen på sig och fortsätter se minsta lilla skräp som är slängt i naturen. Barnen är förundrade över hur mycket skräp som är slängt i naturen och vem som slängt det där. Varför tar man bara inte och slänger det i närmsta soppåse?

Utflykten till 4H gården och Kallhällsparken var verkligen fantastisk. Vi vill återigen tacka er som hade möjlighet att ställa upp och skjutsa barnen till parken. Vi är glada att det är okej att vi frågar, då vi tycker det var roligt att vi kan komma iväg ibland, och förstår såklart att det inte alltid finns möjlighet, men verkligen stort Tack till bästa föräldragruppen. Vi hade en guidad visning på gården där barnen delades in i två grupper och fick hälsa på alla djuren. Några barn undrade vad 4H står för, de fyra H:na står för Huvud för kunskap, Hjärta för medkänsla, Hand för färdighet och Hälsa för sundare levnadssätt. Vi fick klappa och lära oss mer om fåren, grisarna, hästarna, hönsen och kaninerna.

Vi har även fortsatt att titta mer på våren under veckan. Naturen har fullkomligt exploderat denna veckan. tussilago, vitsippor och blåsippor har vi sett. Vi grävde upp en tussilago som vi planterade i kruka, tittade närmre på och ritade av. Nu ska vi följa den för att se när den växer och slutligen se hur fröna ser ut.

Nästa vecka på tisdag ska barnen födda 2018 se dansföreställningen lövkoja, den kommer vara utomhus i skogsdungen vid Brunna förskola.

Vi flyttade Bamseloppet den här veckan då vi prioriterade att komma till 4H gården, ser om vi har vädret med oss någon dag den här veckan till det.