Vecka 15

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 15

Vi började veckan med Hitta Vilse. Vilse är en pojke som lär barn hur de ska göra om de gått vilse. Som att stanna där man är och inte springa iväg, går man vilse kommer alltid många människor att leta. Känner man sig rädd kan man krama om ett träd och bygga en koja. Då håller man sig varm samtidigt som man har något att göra. Häng gärna upp saker i trädet du hittar så det drar blickarna till sig, men inte dina kläder, de behöver du behålla på för att behålla värmen. Vilse lär också barnen hur man gör stopptecken. Vi upprepar det här varje år då vi tycker det är viktig kunskap som alla barn behöver.

Just nu lägger vi lite extra fokus på vad som händer i naturen. Våren är ju helt fantastisk och det händer så mycket i naturen. Vi har även planterat frön under veckan. Alltid lika spännande att följa från litet frö och hela vägen till skörd.

Vi har firat två födelsedagsbarn som fyllt år. När man fyller år får man önska mat och välja lek, självklart kommer flaggan fram och vi sjunger för födelsedagsbarnen.

Nästa vecka kommer vi plocka skräp i vårt fina Brunna. I aktivitetskalender står den vecka 17, men i år har kommunen lagt det vecka 16 så då städar vi då. Skicka gärna med barnen tunna vantar.

Om vädret är på vår sida springer vi också Bamseloppet, vi återkommer om dag för det.