Vecka 13

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 13

Vi har firat påsk hela veckan! Skapande, odling, påsklekar, utklädning, påskmat. Vi är fascinerade över att alla, precis alla barn vi har nu, älskar att skapa olika saker. Alltid brukar det vara någon som snabbt vill tillbaka till lekrummet eller som kanske inte ens vill måla eller odla. Men inte i denna grupp, de kan sitta vid bordet hur länge som helst! Kreativt!

I tisdags smög någon omkring i skogen där vi var. Hmmm, vem var det? Jo, påskharen! Barnen tyckte det var såå roligt och självklart lämnade haren påskägg efter sig som barnen fick leta rätt på! Två barn tyckte det var liiite läskigt och höll sig på betryggande avstånd och skrattade mest när påskharen skuttade iväg igen.

Vi var på Brunnagården som vanligt i torsdags, Hacer ordnade hinderbana och vi hade inslag av påsklekar också.

Vi hade besök från kommunen från morgon ända fram till och med sagovilan en dag. Hon är en av våra kontaktpersoner i kommunen och eftersom de är nya på den tjänsten ville hon kolla hur vi jobbar. Som vanligt när vi får besök utifrån så berömde de den fina gruppen. Barnen var glada och nyfikna på vem hon var. I skogen fick de visa några lekar vi lekt sista tiden och inne hade vi några uppdrag och samling.

Ingen blogg nästa vecka.

Vecka 15 är det dags för Hitta Vilse igen. Vi repeterar detta med ”att gå vilse”, i skogen eller någon annanstans, varje år. Precis som med brandövningarna, som vi har i slutet av året.

Ha en härlig påsk allihop!