Vecka 12

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 12

Denna vecka har vi haft tema lika-olika. Detta är förstås något vi har året runt men vi lägger extra fokus på detta i samband med världsdagen för Down syndrom. De som ville rockade sockorna också och det blir ett konkret exempel på hur vi är olika men ändå lika. Olika är bäst, tänk hur det skulle vara om alla var lika…

Vi hade utegrupperna i tisdags och i mattegruppen fick de räkna och para ihop sockor och titta på olika mönster och räkna färger. I språkgruppen har vi haft gruppstärkande lekar, t ex där ett barn hoppar och resten räknar upp alfabetet i rytmisk takt. En bokstav-ett hopp. Att ha en ögonbindel på sig kan vara skrämmande om man inte helt litar på de omkring sig. Så roligt ändå att se att det inte var något problem för någon, utan de satte glatt på sig den och sen skulle de gissa olika saker, som vilken kompis de hörde eller vilket föremål de fick i handen. Naturgruppen började drömma om våren som står precis runt hörnet. Med hjälpa av samtalskort pratade vi om vad som kan höra våren till. Vi sjöng och ramsade. Roligaste ramsan för dagen ville de höra om och om igen. Även de andra grupperna ville höra den några gånger innan vi begav oss av hemåt. -Masken kryper i sitt land, ögonlös och utan tand. Staren kommer på visit, maskens mamma ropar SMIT! med en trasig gummisnodd till mask blir ramsan otroligt spännande

I onsdags åkte några barn på teater och såg ”Äta själv”. En riktigt rolig föreställning där barnen skrattade gott och fick dansa tillsammans med aktörerna.

Nästa vecka påskfirande med påsklunch på tisdag. Barnen får komma utklädda om de vill.