Vecka 11

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 11

Vi har den här veckan avslutat temat med Vår närmiljö nu och då. Vi startade i höstas med att dinosaurierna vandrade på jorden. Det skulle bara ta någon vecka var tanken, men som alla vet nappade alla våra barn på det och tyckte det var så spännande, så där stannade vi länge. Vi har även jobbat med hur man har kunnat bo i olika slags hus genom åren. Hur levde människor för några hundra år sedan det har många tyckt varit spännande. bl.a. hur trångt man bodde, hur man tvättade förr och hur man tvättade sig själv, hur klarade man sig utan elektricitet. m.m. Här i Brunna fanns inga hus innan 70-talet, de byggdes efter Livgardet byggdes. Då var här mest skog. Men runt om fanns lite hus som är äldre bl.a. uppe i Kungsängen, så i tisdags åkte våra äldsta barn buss tillsammans med Hacer till Kungsängen för att se på utställningen i Kulturhuset om hur det såg ut i Kungsängen för 100 år sedan. Vi har även den här veckan lekt flera lekar som barnen lekte för 100 år sedan. Det och mycket mer har vi ägnat vårt projekt till.

Nästa vecka uppmärksammar vi Downs syndromdagen som infaller den 21/3 varje år. Så på tisdag rockar vi sockorna och ägnar veckan till lika och olika, det är bra att vi är olika.

Vi skulle vilja ägna några ord till lämningar och hämtningar. Vi har nu haft flera år då vi haft Covidrestriktioner i verksamheten och i samhället. Vi har då bett er lämna och hämta utomhus och lämningarna har varit hastiga. Nu när vi är tillbaka till ett liv som liknar det innan Corona skulle vi önska att ni kommer in och låter hämtningarna och lämningar ta lite tid. Kom gärna in och byt några ord med oss och hjälp era barn, (de som fortfarande behöver hjälp) av och på med kläderna. Det blir en mysig stund för era barn och det sparar våra kroppar lite som klär på och av många barn flera gånger under varje dag.

Tisdagens mellofest var efterfrågad av de flesta. Barnen har fått göra flera matteuppdrag tidigare för att få tag i biljetten till festen. Vi började med att titta och lyssna på låtarna. Barnen röstade och även hos oss vann Loreen. Därefter hade vi fest där barnen dansade och uppträdde för varandra, en mycket rolig eftermiddag, vi gissar att många barn var trötta den kvällen.

På onsdag nästa vecka åker barnen som är födda 2017 och 2019 till Kungsängen och ser på teatern ”Äta själv” av Molière ensemblen.