Vecka 10

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 10

Går ju liksom inte att undvika att börja bloggen med veckans väder igen. Sååå mycket snö! Det är roligt förstås! Det har ändå varit hyfsat varmt så vi har kunnat stanna ute länge på dagarna.

Vi startade upp utegrupperna i måndags. De äldsta har matematik med Hacer, mellanbarnen språk med Lotta och de yngsta natur med Catrine.

I tisdags var Skuggjägarna ute i snöyran på förmiddagen. Efter lunch tittade de på gamla bilder från Kungsängen och valde vilka bilder de skulle klippa ut och klistra fast på ett gemensamt collage. Nästa vecka ska vi prata mer ingående om bilderna och hur de levde här innan 70-talet. Vi kommer därefter avsluta projekt ”Vår närmiljö då och nu”.

Sommarskuggorna målade vårblommor med hjälp av olika grönsaker, t ex broccoli och selleri. Det blev jättefina teckningar trots att det mesta av färgen hamnade nån annanstans än på pappret.

Vi tackar Ida som hade sin sista vecka hos oss! Det har varit så mysigt att ha en hjälpande hand och hon har ställt frågor som gjort att vi fått tänka till ordentligt. Vad är syftet med allt möjligt? Gör vi saker av gammal vana eller bara för att vi vuxna tycker det är roligt? =) Hon bjöd på glass till alla barnen, det var uppskattat förstås! Vi kommer sakna dig Ida!

Nästa vecka har vi mellofest på tisdag!