Vecka 8

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 8

Man får passa på nu när vi haft en hel vecka med snö att åka i backen. Barnen har så roligt i backen, de provar åka ner på olika sätt, de drar varandra på snömadrasserna och de hjälper varandra.

I veckan byggde vi också klart ”De tre små grisarnas” hus. När de torkat får barnen ta med även det sista huset i sin lek. Man kan se att de verkligen är försiktiga om husen de byggt själva. Försiktigt, försiktigt tar de fram och ställer undan husen. Några av barnen har varit extra nyfikna på hur man kan bygga hus på olika sätt och med olika material. Det har också lett oss in på diskussioner om hur människor kan bo olika och att det många gånger ser olika ut i olika delar i världen .

Vi leker ofta olika samarbetslekar med barnen. Den här veckan har vi gjort olika ”statyer”. Då gäller det att vara tydlig och att lyssna på kompisarna samt samarbeta. En kompis talar om hur statyn ska se ut och kompisarna får tillsammans komma på hur man ska bygga ihop statyn. Vi gör statyn av våra egna kroppar. ex. arm mot arm, axel mot rygg osv. Vi ser att barngruppen är väldigt duktiga på att samarbeta och tycker om att göra den här typen av lekar.

Barnen har frågat om vi inte ska titta på melodifestivalen. Det ska vi göra såklart, vi väntar till finalen så vi kan få se alla finalbidragen, då ställer vi till med en mellofest, fram till dess har vi lite olika uppdrag som vi ska göra, den här veckan matteuppdrag.

Nästa vecka är det sportlov och många barn är lediga. Vi återkommer med nästa blogg v.10