Vecka 7

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 7

Mysig start på veckan med firande av alla hjärtans dag, både måndag och tisdag! Vi hade en tipspromenad med olika frågeställningar och uppdrag. Vi uppmanar alla barnen att tänka till över frågan och de som vill får ge exempel eller visa och prata. Vi fick många kloka tankar kring vänskap och kärlek. ”Om någon är ledsen kan man hämta ett gosedjur.” ”Man blir glad av att klättra i träd.” ”Vi kan dansa tillsammans.” Vi målade och skapade alla hjärtans dag-kompisar, några gjorde också hjärtan med handavtryck.

Hade vi önskat något den här veckan så hade det varit bättre väder. Vi är så imponerade över hur ni föräldrar lyckas få kläderna torra till nästkommande dag, för nu är det blött och lerigt vill vi lova. Men barnen, OJ vad de har kul ute nu.

På Brunnagården den här veckan hade vi miniröris. Tredje gången vi körde miniröris 7 och nu börjar barnen bli väl bekanta med rörelserna. Vi ser också att barnen som iakttagit de första gångerna nu deltar.

Tyvärr blev teatern vi skulle på i onsdags flyttad till fredag pg.a. sjukdom. Dessvärre hann barnen som skulle iväg på teatern bli sjuka. Tråkigt, men det märks av att vi nu är mitt i vabruari.

Fr.o.m. nästa vecka börjar vi dela ut tider för utvecklingssamtalen till de flesta. Barnen som går till skolan i höst väntar vi med samtalen till senare i vår. Men som ni vet, dyker det inte upp något på samtalet som ni inte redan hört då vi träffas vara dag och alltid har tid att prata om dagen och vad som sker i gruppen. Ni alla visar ett stort intresse för hur barnen har det om dagarna, vilket glädjer oss.