Vecka 6

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 6

Härligt att vi fick lite snö ett par dagar i alla fall, även om det försvann fort igen. Vi passade förstås på att åka i backen och leka med snö och is. Även denna vecka har vi haft minitema ”de tre små grisarna”. Vi har byggt olika hus av varierande kvalitet. Några av tyg eller halm kunde vi eller vargen lätt blåsa ner medan de i lera eller trä var svårare att rubba.

Ida, vår praktikant, gjorde en skoluppgift med tre av barnen. Hennes lärare var också med. Vi måste få berätta att läraren tyckte barnen var påhittiga och hade stor kreativitet. Hon träffade också hela barngruppen och utbrast: ”Men vilka fantastiska barn!” ”Frågvisa men också artiga och väntar på sin tur!” Ja, det får vi ofta höra av folk utifrån som hälsar på. Vi blir stolta och det ska också ni föräldrar vara!

Vi har spelat hel del spel i Skuggjägargruppen. Det är alltid kul när de hittar spel som vi inte spelat på evigheter. Denna vecka var ”Katten och råttorna” populärast.

Sommarskuggorna har firat en nybliven två-åring. Men nån fånig krona ville hon inte ha på huvudet, nån måtta får det väl ändå vara! Vi sjöng ”Ja må hon leva” vid lunchtiden och sen repeterades den sången hela resterande dagen.

Vi påminner om enkäten! Vi har ännu inte fått så många svar att vi kan ta del av resultatet. 80% måste svara för att vi ska få göra det!

Nästa vecka firar vi Alla hjärtans dag på tisdag. På onsdag är det teater för barn födda -17. Vi ändrar om lite i grupperna men inget som påverkar lämning och hämtningsplats.