Vecka 5

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 5

Vi fortsätter projektet med att titta på olika hus man kan bo i, vad passar då bättre än att jobba lite med sagan ”De tre små grisarna”, där hittar vi iaf tre olika hus. Nästa vecka ska barnen som vill få tillverka olika hus tillsammans med Ida. Vi har läst sagan, barnen har dramatiserat, vi har berättat den med figurer, så vi har lyssna på den på många olika sätt, men framför allt har vi reflekterat mycket tillsammans.

I torsdags var vi på Brunnagården igen. Nu när vi har varit där tre gånger den här terminen börjar det flyta på riktigt bra. Första gången efter uppehållet skulle ni se kaoset med alla barn som ska klä av sig samtidigt som de vill springa runt för att det är kul och nytt. Men nu har barnen koll igen så vi får mer tid över till det vi ska göra där. Den här veckan hade vi dans och hinderbana, likt förra veckan. Utvecklingen var enorm, så många som kommit på hur man gör kullerbytta och andra som vågar för första gången. Känns som om verkligen alla uppskattar våra stunder på Brunnagården.

Vi hoppas att alla fått enkäten Våga Visa. Har ni inte fått den på mejl är det viktigt att ni säger till. Vi önskar att alla svarar, det är viktigt för oss och kommunen.