Vecka 4

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 4

Härligt att vi går mot ljusare tider nu, vi går ut tidigare på morgonen och kan stanna ute hela eftermiddagen om barnen vill, utan att behöva leta efter dem med ficklampor! 🙂 I början på veckan fokuserade vi på grupperna Skuggjägarna och Sommarskuggorna. De äldsta valde att spela spel, både nya och gamla spel och några ville skriva bokstäver. De yngsta tittade på hur olika djur låter och rör sig och vi dramatiserade tillsammans med sången ”Myggan Hubert”. Vi läste också favoritböckerna ”Knacka på” och ”Varför då”. Den andra dagen tittade vi närmare på eld och vilka färger som finns i elden.

På onsdagen gick vi ut till svarta ön för att göra upp eld till att tillaga lunchen där. Dock fick vi avbryta dessa planer då det blåste jättemycket. Även om det är blött så har vi väldig respekt för elden och tar inga risker. Så den aktiviteten skjuter vi på lite. Vi hade ändå med oss tillräckligt mycket mat som vi kunde äta så vi åt i skogen i alla fall, och resten när vi kom hem.

Vi var på Brunnagården i torsdags som vanligt och Hacer gjorde upp en hinderbana. Den var väldigt uppskattad av alla, så vi kör en repris på den nästa vecka, eftersom många var frånvarande denna vecka.

Vi lekte en samarbetslek där man skulle akta sig för ”eldfärger”. Rädda en kompis och skynda till alla färger som inte var eldfärger. Den leken var tydligen väldigt rolig och vi insåg genast att vi kan applicera vad som helst på den leken. T.e.x ”akta er för saker som börjar på S” eller ”akta er för siffran 3”. Det ska vi spinna vidare på.

Vi tror att ni fått mail från ”Våga visa” där ni ombeds fylla i enkäten. Om inte, så säg till. Som vanligt uppskattar vi att ni tar er tid att göra detta, det är viktigt för oss och för kommunen. Tack!