Vecka 49

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 49

Mycket har handlat om eld denna vecka. Det började med en spontan brandövning mitt i samlingen i måndags. Brandvarnaren började tjuta och barnen visste vad de skulle göra. Alla gick lugnt och sansat ut genom dörren utan att ta på sig ytterkläder eller skor. Vi räknade snabbt upp alla barnens namn vid samlingsplatsen och då berättade vi också att det bara var övning så att alla kunde gå in igen. Efter det fick de brev från Nissan som undrade vad som hänt. Nissan ville att barnen förklarar vad en brandövning är och hon frågade om vi hade brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Vi låtsades att det var rök inomhus och då måste man krypa ut under röken. Vi fortsatte dagen med diskussioner kring ljus och bränder. Vi låter barnen turas om att tända adventsljusstaken samtidigt som vi förklarar regler kring det och att man kanske har andra regler hemma.

Nisse och Nissan har för övrigt gjort en massa bus under veckan, hällt ut frukostflingor över hela köket, kastat toarullar in i lekrummet och stökat runt med barnens mattallrikar och bestick. Vi har lyckats få dom på film ”in action” också. Dessutom kröp nissarna runt på barnen det har vi också bildebevis på. Vi har också hört hur de låter när de snarkar eller skrattar.

Vi hade sista luciaträningen på Brunnagården i torsdags. Det ska bli spännande att se hur det går på tisdag.

Vi har så klart haft vårt Nobel-firande också. Extra lyxig lunch med tre rätter och massor av glitter och paljetter vid dukningen. Vi gjorde några eld-experiment och lärde oss om hur eld uppstår. Vi har också lärt oss en hel del om Alfred Nobel eftersom Nisse och Nissan ställde en massa frågor kring det.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till vårt luciafirande på tisdag på Brunnagården! Kom inte före kl 15.10. Luciatåget går 15.30. Om ni kommer med bil finns det parkeringstillstånd att hämta precis innanför dörren.

Nästa och sista bloggen för terminen kommer den 21/12.