Vecka 46

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 46

Så blev det plötsligt vinter, från att vi hade 15 grader och sol i lördags har vi nu runt nollan. Såklart svårt att hänga med i val av ytterkläder. Men tänk gärna att under fem plusgrader behövs vinterkläder. Gummistövlar och galonvantar är alldeles för kallt nu, ÄVEN om de är fodrade. Barn som har det på sig fryser och vill snabbt gå in, hjälp oss att kunna vara ute även den här vintern.

Vi närmar oss advent och vi märker av att alla barn vill julpyssla. Så vi har nu krypit in i en bubbla med skapande verksamhet och julmusik. Även ”Luciaträningen” är igång, så här har vi julkänslor redan.

Vi blev såå imponerade av barnen på Brunnagården. Vi lekte en lek där vi gömde olikfärgade leksaker under en lång halsduk. De fick titta på dem en kort stund och sen komma ihåg i vilken ordning färgerna låg. De kunde långt fler än vad vi vuxna kunde!

Veckans happening måste ändå vara de nya bilarna till bilbanan. De har fängslat barnen under många timmar. Att se barnen samsas när det är fler barn än bilar och alla vill vara med är fantastiskt. Att bilarna dessutom lös och blinkade gjorde det hela ännu roligare, då skulle såklart ljuset släckas och gardinerna dras ner, men det gick såklart bra även för barnen inte var med i billeken.

Vi påminner om planeringsdagen torsdag nästa vecka 24/11.